Aanbod

foto1.jpg foto 2.jpg foto 3.jpg 246_2160 foto4.jpg foto 5.jpg foto 6.jpg foto 7.jpg plattegrond 1.jpg plattegrond 2.jpg plattegrond 3.jpg plattegrond 5.jpg

Te huur: Drakenburgstraat 1, 3512 AC Utrecht

€ 97.500,- /jr
€ 145,-/m2/jr
Type object Kantoor
Totale VVO 670 m²
Aanvaarding In overleg

Algemeen

Omschrijving
UNIEKE KANTOORLOCATIE IN STADSKASTEEL AAN DE OUDEGRACHT IN UTRECHT
Deelverhuur mogelijk (minimaal 220 m2)

Kantoor houden in het oudste pand in centrum Utrecht met een rijke geschiedenis is nu mogelijk! De verdiepingen in Huis Drakenburg uit de 12e eeuw komen beschikbaar als kantoor en/of vergaderruimte. Dit object is gelegen aan de Oudegracht, naast warenhuis (opening begin ‘2... Meer informatie
 • Kenmerken

  Alle kenmerken
  Type object Kantoor
  Bouwperiode 1905
  Aangeboden sinds Dinsdag 12 mei 2020
  Aangeboden sinds Dinsdag 12 mei 2020
 • Locatie

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 00008
Huurprijs € 97.500,- per jaar
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds Dinsdag 12 mei 2020
Bouw
Type object Kantoor
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwperiode 1905
Oppervlaktes en inhoud
VVO 670 m²
Indeling
Aantal bouwlagen 3
Locatie
Ligging Aan vaarwater, Dichtbij openbaar vervoer, In centrum, Nabij winkelcentrum, Vrij uitzicht
Lokale voorzieningen Bank binnen 500 meter, Geldautomaat binnen 500 meter, Recreatie binnen 500 meter, Restaurant binnen 500 meter, Winkel binnen 500 meter, Supermarkt binnen 500 meter
Bereikbaarheid Bushalte binnen 500 meter, Busknooppunt binnen 500 meter, Treinstation op 1000 meter tot 1500 meter, Afrit van de snelweg op 2000 meter tot 3000 meter, Tramhalte op 1000 meter tot 1500 meter

Beschrijving

Omschrijving
UNIEKE KANTOORLOCATIE IN STADSKASTEEL AAN DE OUDEGRACHT IN UTRECHT
Deelverhuur mogelijk (minimaal 220 m2)

Kantoor houden in het oudste pand in centrum Utrecht met een rijke geschiedenis is nu mogelijk! De verdiepingen in Huis Drakenburg uit de 12e eeuw komen beschikbaar als kantoor en/of vergaderruimte. Dit object is gelegen aan de Oudegracht, naast warenhuis (opening begin ‘20) het bruisende Neudeplein om de hoek en warenhuis POST.

Totale oppervlakte is ca 670 m2 BVO verdeeld over 3 verdiepingen en meerdere ruimtes.

OPPERVLAKE DRAKENBURGSTRAAT 1
ca 670 m2 BVO
1e verdieping = 234 m2
2e verdieping = 238 m2
3e verdieping = 198 m2
Gemeten conform NEN 2580 meetcertificaat van Object & Co d.d. 15 mei 2019.


KENMERKEN DRAKENBURGSTRAAT 1
-Huurprijs: EUR 97.500,- per jaar te vermeerderen met btw
-Bankgarantie: 3 maanden huur te vermeerderen met btw
-Ingangsdatum: in overleg
-Oplevering: in huidige staat, leeg en bezemschoon (in overleg nader te bepalen).
-Bestemming: Centrum-3 met kantoorfunctie
-Deelverhuur mogelijk
-Huurovereenkomst: de op te stellen huurovereenkomst is conform de overeenkomst die door de Raad voor Onroerende Zaken in februari -2015 is vastgesteld, met aanvullende bepalingen verhuurder.
-Huurtermijn: 5+5 jaar
-Huurbetaling: huur per maand vooruit betaald
-Servicekosten: nader te bepalen
-Voorbehoud: goedkeuring verhuurder

OVER KASTEEL DRAKENBURG
Stadskasteel Drakenburg is waarschijnlijk het oudste nog bestaande huis van Utrecht, met muurdelen en balklagen van zo’n 750 jaar geleden. Door de tijd heen onderging Drakenburg vele gedaantewisselingen: van ridderwoning tot aan een machinefabriek.

Het huis heeft zijn naam te danken aan de ridderlijke familie Van Drakenborch. Het was een invloedrijk geslacht van schouten, schepenen, burgemeesters en kanunniken. Zij gaven hun naam ook aan de kastelen Drakenburg in Baarn en Drakensteyn in Lage Vuursche, waar tegenwoordig prinses Beatrix woont. Een achterhuis is vermoedelijk reeds in de 13e eeuw gebouwd met een fors voorterrein richting de Oudegracht. Restanten ervan zijn vandaag de dag bewaard gebleven als kelder achter het huidige hoofdgebouw en in diens achtergevel.

Meer informatie over de geschiedenis van Drakenburg:

INDELING DRAKENBURGSTRAAT 1
-Begane grond: via de drakenburgstraat is de ingang naar de hal. Vandaar neemt u de trap naar de eerste verdieping.
-Eerste verdieping: deze is verdeeld in een 3 units, waarvan een grote unit van ca 140 m2 met 3,4 m hoogte en tweede kleinere units. -Tevens bevinden zich in de hal de toiletten.
-Tweede verdieping: deze verdieping is tevens vanuit hetzelfde trappenhuis te bereiken als de eerste verdieping. Daar bevindt zich een grote unit van ca 157 m2 en twee kleinere units. Waarvan één voorzien is van een keuken. Op de hal bevinden zich een berging en toiletten.
-Derde verdieping: via een trap in de grote unit op de tweede verdieping kom je op de zolder/derde verdieping. Daar bevindt zich een grote unit van 128 m2. Deze ruimte heeft een schuin dak.

BEREIKBAARHEID DRAKENBURGSTRAAT 1
-Eigen vervoer: de Drakenburgstraat is bereikbaar via de Voorstraat en de Neude. Vanaf de ring Utrecht en vervolgens via de rijkswegen.
-Parkeren: betaald parkeren in de directe omgeving in de openbare garage La Vie of op het Janskerkhof.
-Openbaar vervoer: door de ligging middenin de binnenstad, is het Centraal Station binnen enkele loopminuten te bereiken. De locatie ligt om de hoek van een bushalte waar af een aan bussen vanaf en naar het CS Utrecht rijden.

OVER UTRECHT
Zoals de Lonely Planet beschrijft: het is moeilijk om niet verliefd te worden op Utrecht, een van de oudste stedelijke centra van Nederland. Met de iconische Domtoren, omringd door een lus van zeer mooie met bomen omzoomde grachten. Hun centrale delen hebben kenmerkende dubbelniveau wanden die zijn ingebed in wat eens middeleeuwse warenhuizen waren - veel ervan vormen nu fascinerende locaties om te eten, drinken, dansen of slapen met terras-paden die zich uitstrekken tot aan de waterkant. De trendy modewinkeltjes, urban hotspots en eigenzinnige winkelconcepten in Utrecht kennen veelal ruime openingstijden én iedere zondag is
koopzondag!

Plattegronden

Sluiten

Recent bekeken